top of page

Communauté Programmes individuels

Public·207 membres

Je možné skloubit úspěšnou kariéru, rodinu a zároveň si najít čas sama na sebe?

Pořád přemýšlím, jestli je vůbec reálné mít práci, rodinu a ještě nějaký čas jen pro sebe. Nečekám, že všechno bude každý den dokonale vyvážené, spíš mě zajímá, jak to máte nastavené vy. Když přijdu večer z práce, čeká mě domácnost a děti, takže na vlastní zájmy často nezbývá energie. A když si konečně udělám volno, mám zase trochu výčitky, že bych měla být s rodinou. Dá se podle vás najít nějaký rozumný kompromis?

6 vues

Podle mě ano, ale člověk musí trochu pustit představu, že všechno zvládne stejně dobře a každý den. U mě se hodně změnilo ve chvíli, kdy jsem si přestala říkat, že čas pro sebe přijde „až bude všechno hotové“. To by totiž nepřišlo nikdy. S partnerem jsme si začali normálně domlouvat, kdo kdy řeší děti, a já mám třeba jeden večer v týdnu opravdu svůj. Někdy jdu cvičit, jindy si sednu s kamarádkou na kávu nebo jen zůstanu doma a čtu, což zní možná obyčejně, ale přesně to mi chybělo. Zároveň se snažím nebýt posedlá výkonem ani v práci. Když mám náročnější období v zaměstnání, rodina funguje trochu jinak, a potom zase přijde klidnější týden. Nedávno jsem narazila i na zajímavé rozhovory o životě žen na https://vzakulisicz.com/, kde se řeší podobná témata z různých úhlů. Myslím, že právě sdílení konkrétních zkušeností je užitečnější než univerzální rady typu „stačí si lépe plánovat čas“.

membres

bottom of page
fbq('track', 'Lead');